ŠTO JE MENTALNA ARITMETIKA

Što je mentalna aritmetika ?

Mentalna aritmetika (jap. Anzan) tradicionalna je istočnjačka disciplina koja je, kao popularan i moderan edukacijski model razvoja kognitivnih sposobnosti djece, sve više prisutna i na Zapadu. Nastala je kao rezultat dugogodišnjeg rada psihologa, pedagoga i drugih stručnjaka iz područja edukacije i obrazovanja, a temelji se na upotrebi drevne računaljke abakus (jap. Soroban), čijom se vizualizacijom postiže izvanredno brzo računanje. Znanstvena istraživanja dokazala su da mentalno računanje predstavlja najbolji trening za mozak.

Na koji način mentalna aritmetika razvija intelektualne sposobnosti Vašeg djeteta?

Osim što pruža mogućnost da se matematičke sposobnosti djeteta poboljšaju, program mentalne aritmetike pozitivno utječe na razvoj razmišljanja i potiče niz vještina i sposobnosti koje su djetetu potrebne u životu. Poboljšava se način na koji dijete sluša, obrađuje i shvaća informacije; zamišlja i stvara određene slike; prepoznaje detalje; obavlja određene radnje i rješava probleme…

Polaznici škole Malac Genijalac naročito razvijaju sljedeće vještine i sposobnosti :

  • brzo računanje
  • izuzetna koncentracija i pažnja
  • odlično pamćenje i razvijeni refleksi
  • fotografsko pamćenje
  • analitičko i logičko razmišljanje
  • razvijene mentalne sposobnosti
  • povećanje inteligencije
  • kreativnost, mašta i sposobnost vizualizacije
  • razvijena osjetila vida, sluha i dodira

Kome je namijenjen program mentalne aritmetike?

Program je namijenjen djeci od 4. do 12. godine, jer to je period života u kojem se ljudski mozak najdinamičnije razvija i tijekom kojeg će nastati najveći broj neuronskih veza (sinapsi). Nakon ovog perioda mogućnosti za razvoj značajno su manje te je izuzetno važno ne propustiti ovu jedinstvenu priliku u životu djeteta. Omogućite Vašem djetetu da maksimalno iskoristi svoje intelektualne potencijale i postane bolja verzija sebe!

Koliko traje program?

Program ima dva nivoa (osnovni i napredni) te pripremni nivo za djecu koja još nisu krenula u redovnu školu. Nakon što završi pripremni nivo, dijete prelazi na osnovni, a zatim na napredni nivo. Pripremni nivo traje dva mjeseca, a osnovni i napredni nivo traju po deset mjeseci. Redovna nastava održava se jednom tjedno – vikendom (subotom ili nedjeljom) po tri sata od 40 minuta (vezano). Radnim danima održava se individualna nastava radi nadoknade propuštenih sati. Također, radnim danima održava se dopunska nastava za djecu koja imaju eventualne teškoće, odnosno za onu djecu koja sporije napreduju.

Djeca su podijeljena po uzrastu u starosne kategorije. Nastava se organizira u malim grupama od 6 do 12 polaznika. Svakom djetetu osigurava se individualan pristup i jamči uspjeh.

Osnovni podaci o programu Mentalna aritmetika

Datum početka nastave: siječanj 2018 – SPLIT.
Sukoišanska ulica 22, Split
Cijena: Školarina se plaća na mjesečnom nivou. Djeca upisana iz iste obitelji ostvaruju popust.

Nazovite nas i saznajte više: 099 7656736

info@malacgenijalac.hr