TKO JE MALAC GENIJALAC

O nama

Malac Genijalac je internacionalni edukacijski sustav namijenjen zdravom razvoju dječjeg mozga. Ciljevi Malca Genijalac su poticanje i razvijanje intelektualnih vještina i sposobnosti djece, počevši od ranog perioda života. Slijedeći ovu viziju Malac Genijalac uspješno spaja „najbolje iz različitih svjetova”, primjenjujući najbolja iskustva Istoka i Zapada.

Mentalna aritmetika (jap. Anzan) nastala je iz tradicionalne istočnjačke discipline, a danas predstavlja popularan i moderan edukacijski program sve više prisutan i u zapadnom dijelu svijeta. Tako se ovaj revolucionarni program razvoja kognitivnih sposobnosti djece vrlo uspješno provodi u preko 90 internacionalnih centara Malca Genijalca u Europi (Hrvatska, Švicarska, Mađarska, Slovačka, Srbija, BiH, Crna Gora).

HIKARI Mental arithmetic

Internacionalna škola Mentalne aritmetike Malac Genijalac u svojoj nastavi primjenjuje originalni HIKARI 光 program Mentalne aritmetike. Program posjeduje jedinstvenu metodu podrijetlom iz Japana, zemlje koja predstavlja kolijevku ove prestižne discipline. Nastao je kao rezultat dugogodišnjeg rada psihologa, pedagoga i drugih stručnjaka iz područja edukacije i obrazovanja, a temelji se na upotrebi drevne računaljke abakus (jap. Soroban), čijom se vizualizacijom postiže izvanredno brzo računanje. Međutim, brzo računanje nije naš jedini cilj nego samo jasan pokazatelj toga da su naši polaznici na pravom putu u ovladavanju sposobnostima kao što su jasna vizualizacija, fokus, koncentracija, analitičnost, logičko razmišljanje i pamćenje. A na kraju i ono čemu težimo, a to su samopouzdanje i inteligencija koje nesumnjivo dolaze paralelno s ovim procesom.

Naš tim

Osnivačica škole Mentalne aritmetike je gospođa Danica Banzić, jedna od najpoznatijih stručnjakinja za japanski abakus na području Europe. Gospođa Banzić je Master trener Mentalne aritmetike, a specijalizirala je u Tokiju na prestižnoj Akademiji Tomoe Soroban. Organizator je više međunarodnih skupova i natjecanja iz područja mentalne aritmetike. Autor je knjige Mentalna aritmetika.

Tim škole Malac Genijalac čine isključivo stručnjaci koji posjeduju adekvatno znanje iz područja psihologije, pedagogije, defektologije i srodnih disciplina. Prošli su neophodnu međunarodnu obuku, čime su certificirani kao treneri mentalne aritmetike. Svi posjeduju neophodno iskustvo i provjeren senzibilitet za rad s djecom.