Vještina mentalnog računanja – Anzan

[PRIPREME ZA OLIMPIJADU] 🧠🏋️‍♀️🏋️‍♂️Šestogodišnjaci Gabriela i Toni krenuli su u našu školicu u veljači ove godine i spremni su za Međunarodnu Olimpijadu koja ih očekuje za nekoliko dana…🥁🏆80 brojeva u nizu ✔️Brzina ➡️ 400 milisekundi 😱🔢Djeca su čudo i čine čuda! 💡👶🏻👧🏻👦🏻

Objavljuje Malac Genijalac Split u Ponedjeljak, 10. lipnja 2019.

Jedno od najvažnijih nastavnih sredstava u našoj školi je aplikacija “Flash Anzan”. Aplikaciju je prije desetak godina za potrebe učenja mentalne aritmetike izumio japanski profesor Yoji Miyamoto. Ubrzo je postala nezaobilazno nastavno sredstvo renomiranih škola mentalne aritmetike u svijetu. Ova revolucionarna aplikacija predstavlja fenomenalan poligon za vježbanje brzog računanja. Razlog zašto je “Flash Anzan” postao revolucionarna aplikacija sadržan je u njenim neograničenim mogućnostima.

Učitelj može podesiti odgovarajući algoritam operacija koje će se pojavljivati na ekranu (zbrajanje, oduzimanje, kombinacije računskih operacija, uporaba višeznamenkastih brojeva…) i zadavati različite brzine izmjenjivanja brojeva. Mogu se zadavati brzine od jednog do tri, pet pa čak i deset brojeva u sekundi! Moguće je odrediti i da se na ekranu izmjenjuje više stupaca brojeva. Pomoću Anzana se broj može vizualizirati brže nego što je potrebno da se taj isti broj izgovori! Slika je uvijek brža od glasa nastavnika koji bi eventualno izgovarao te iste brojeve. U videu pogledajte kako šestogodišnjaci iz naše školice putem web platforme nepogrešivo računaju 80 brojeva u nizu.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

*
*